18/6 Waren-Plau
We worden wakker van de zon in een strakblauwe lucht. Heerlijk! Gauw nog even verse broodjes halen en dan varen we de haven uit. Het waait wel flink maar het wordt lekker warm. We varen over de Köpliner- en Fleesensee waarlangs we gisteren hebben gefietst en zijn onder de indruk van de afstand! Bij Malchow gaan we door de oude draaibrug die inmiddels een rijksmonument is, en waar de brugwachter met een schepnetje hengelt om een vrijwillige bijdrage in de onderhoudskosten. Daarna volgt de grote Plauer See en kort na het middaguur komen we aan in het middeleeuwste stadje Plau. We vinden een mooi plaatsje langs de boulevard. Bij de visboer even verderop, die zelf vist en rookt, kopen we een grote gerookte paling voor op onze lekkere broodjes. Mmmmmm!!! Plau is erg toeristisch maar wel mooi: veel vakwerkhuizen en kleine keienstraatjes. De antieke hefbrug van Plau is ook een monument. Het wordt 's middags steeds warmer en om een uur of vijf komt er een flinke onweersbui. Dat duurt maar even en daarna trekt de lucht weer schoon en schijnt de zon weer.
Sluizen: 0. Motoruren: 2.3