28/6 Spandau - Berlijn
In de hoop een van de schaarse plekjes in het centrum van Berlijn te kunnen bemachtigen, vertrekken we 's morgens al om 08.45 uur. Bij de Charlottenburgsluis moeten we een tijdje wachten omdat een van de deuren op storing is gesprongen maar dat euvel is redelijk snel verholpen. Direct na de sluis draaien we de Spree op. Het eerste stukje is er nog wat industrie, maar dan komt al gauw het centrum in zicht en voor we het weten varen we langs het Bundesambt en de Rijksdag. Vlak daarna, tussen Rijksdag en Friedrichstrasse, is de mooiste ligplaats van de stad en laat daar nou nét een plekje vrijgekomen zijn! We passen daar precies tussen en kunnen ons geluk amper geloven. De bewolking trekt ook weg en 's middags komt de zon er door. 's Avonds trekken aan de overkant van de Spree hordes schreeuwende jongeren richting Brandenburger Tor waar op grote schermen de halve finale Duitsland-Italië te volgen is. Wij blijven aan boord. Na afloop van de wedstrijd is het nog een tijdje onrustig maar voordat een groepje jongeren herrie kan trappen aan de kade is de waterpolitie er al om ze weg te jagen. Veilig idee en de rest van de nacht blijft het redelijk rustig.
Sluizen: 1. Motoruren: 2.