Vaarvakanties met de Billie Holiday

5/7 Genthin - Hohenwarthe/Rothensee

Rustig vertrekken we 's ochtends om 9 uur. We zijn vandaag niet van plan veel kilometers te draaien want we willen de tijd nemen om Maagdenburg te verkennen, even voorbij de grote sluis van Hohenwarthe. Nou, dat hebben we geweten. We komen om ongeveer 09.30 aan bij de sluis en pas om 14.30, dus 5 uur later!, mogen we er doorheen. Schandelijk dat je zo lang moet wachten, vooral omdat er een paar keer best plaats was geweest achter een paar grote jongens. Maar de sluiswachtster laat de plezierboten liever wachten tot er genoeg bij elkaar zijn om een speciale watersportschutting te doen. Grr. Gelukkig liggen we naast de sleper Annemarie van Jac de Jong en zijn vrouw Rita. Het zijn hartstikke leuke mensen waar we veel plezier mee hebben. Achter ons komen steeds meer Nederlandse jachtjes. Als we dan om 14.30 eindelijk kunnen schutten, zijn we met 7 Nederlanders. Op het laatst komen de twee motorjachten uit Sneek er ook nog bij. Na de sluis moeten we ook nog een tijdje wachten voor we het aquaduct door mogen omdat er vrachtvaart van de andere kant komt. Uiteindelijk is het al over vieren als we samen met de sleepboot afmeren bij de oude schepenlift van Rothensee, die nu buiten gebruik is. Over een afstandje van 7 kilometer hebben we vandaag dus 7 uur gedaan! Het is drukkend warm en ik ga gauw nog even zwemmen. Kort daarna barst het onweer los.

Sluizen: 1. Motoruren: 1.4. Afstand: 7 km.