7/7 Rothensee - Wolfsburg
Als we losgooien en het Mittellandkanaal weer opvaren, is de lucht strakblauw en schijnt de zon. Maar een paar uur later komen er weer wolken binnendrijven en dan begint het te regenen. We hebben nu een vreselijk saai stuk kanaal, waar geen einde aan lijkt te komen. Uiteindelijk bereiken we om 15.30 uur de jachthaven van Wolfsburg. We willen er aanleggen omdat we snakken naar een douche. De havenmeester staat op de kant en vraagt naar de lengte van de boot. Dat-ie 9 meter is, gelooft hij niet. Oké, het is 9.40, maar wat maakt die 40 centimeter uit? Nee, nog steeds weigert hij dat te geloven. Onze boot is volgens hem langer dan 10 meter. Ik bied aan de papieren te laten zien, maar dat wil hij niet. 'Ik kan zo wel zien dat de boot langer dan 10 meter is!' blaft hij ons toe. Ondertussen heeft hij al wel een landvastje aangenomen en vastgezet, maar hij blijft maar schreeuwen dat wij de boel belazeren. Nu wordt Bouke ook razend en begint te vloeken. 'Sie sind krank' bijt hij de man toe. We vertrekken dus weer. De havenmeester had zelf het landvastje ook al weer losgegooid en roept ons na dat hij de politie gaat bellen. 'Graag!' roep ik, 'en laat die dan meteen een meetlint meenemen!' Wat een idioot. Met kloppend hart van kwaadheid verlaten we de haven en gaan naar de kade voor de VW-fabriek waar je gratis kunt liggen. Daar blijkt ook de sleper Annemarie te liggen en de twee motorjachten uit Sneek. Als we in de stad een koud biertje drinken, komen toevallig Jac en Rita langs. We vertellen in geuren en kleuren wat er in de haven gebeurd is en krijgen met ons vieren heerlijk de slappe lach. Opeens wordt het donker en begint het hard te waaien en dan komt er een enorme plensbui. Onder de parasol houden we het maar nét droog. Maar we hebben het tentje van de boot opengelaten! Bij terugkomst drijven de kussens zowat van de bank. 's Avonds drinken we even koffie op de Annemarie. Terug aan boord meet Bouke voor de zekerheid toch de lengte van de boot nog eens na. Die is inderdaad gewoon 9.40 meter.
Sluizen: 0. Motoruren: 7.4. Afstand: 74 km.
Dit verhaal had ik nog niet gelezen. Nu wel met een valse glimlach. Gedeelde smart is halve smart. Ik heb een paar jaar geleden SC Heerenveen zien spelen op de VW groene stoelen in een prachtig stadion. Weinig sfeer, de braadwursten leken nog het lolligste. Daar hebben de Feansters toch op hun sodemieter gekregen, niet normaal. Net als die havenmeister kwamen ze meters tekort. We zijn zieloos afgedropen. Niet zo nat als bij jullie, maar met hetzelfde gevoel. VW laat me niet lachen, je staat te popelen om strakjes weer te Opelen, toch?
Hai wereldreizigers, jullie zijn nu dus weer veilig in het land. het is wel weer een geweldige reis he. Hoop jullie in Hindeloopen weer te omhelzen en en resterende verhalen (die de laptop niet hebben bereikt) te horen! Dikke kus