Vaarvakanties met de Billie Holiday

11/7 Idensen - Minden

De dag begint weer mooi, maar later komen de wolken en de buien weer opzetten. Onderweg komt er een vogeltje op het linnen dakje van de boot zitten. We zien van onderaf z'n pootjes en als Bouke daar even onder kietelt blijft het vogeltje gewoon zitten. Hij tjilpt alleen even van plezier. Rond het middaguur varen we over de grote kanaalbrug over de Weser en dan zien we aan de kade van Minden de sleepboot Annemarie van Jac en Rita alweer liggen. Na de boterham bezichtigen we de hoge schachtsluis naar de Weser en bezoeken het informatiecentrum waar uitleg wordt gegeven over de bouw van de oude en de nieuwe sluis en het systeem van waterbesparing. We krijgen weer een beste bui op ons dak. Als het weer droog is, lopen we naar de stad en kopen wat kleertjes voor Audra en een babypakje voor Milan, het pasgeboren achterkleinkind van Rita. Aan het einde van de middag komen Jac en Rita teruggefietst uit de stad en drinken bij ons aan boord nog een glaasje. 's Avonds kijken we voor het eerst sinds lange tijd televisie.